Tips voor een kleine tuin

Een tuin, je ziet ze in verschillende lengtes en breedtes. Waar de één beschikt over een gigantisch oppervlakte aan groen, moet de ander het doen met een wat kleinere tuin. Over welke tuin je ook beschikt, er valt altijd iets moois van te maken. In deze blog geven we je een aantal tips voor een kleine tuin.

Tip 1: Ga voor grote elementen

Bij een kleine tuin denken mensen vaak aan kleine elementen. Zoals kleine stenen, kleine planten en een klein zitgedeelte. Helaas door juist alles klein te houden, lijkt je tuin ook kleiner. Ga dus voor groot. Grote buitentegels en grote potten, dat werkt veel beter!

Tip 2: Rust en eenvoud

Hoe groter de tegel, hoe meer rust je creëert in je tuin. Plaats planten, maar let erop dat je er geen bonte kermis van te maken. Houdt het dus eenvoudig en laat je kleine tuin rust uitstralen. Dit kun je doen door te kiezen voor één kleurenpalet.

Tip 3: Ga voor hoog

Bij een kleine tuin geven we als tip mee om in de hoogte werken. Denk aan een boom, een schutting of verhoogd terras. Lage elementen zorgen in een kleine tuin vaak ook gelijk voor een saaie tuin en dat wil je niet!

Tip 4: Gun jezelf een groot zitgedeelte

Hoe klein je tuin ook is, er is altijd plek voor een zitgedeelte zodat je in de zomer met je gezin of vrienden buiten kunt genieten van een hapje en drankje. Op deze manier gebruik je je tuin intensiever en ga je van je kleine en knusse tuin genieten.

Tip 5: Symmetrie

Is je tuin niet alleen klein, maar ook smal? Dan geven we je als laatste tip mee om symmetrie te hanteren. Een smalle tuin is namelijk gemaakt voor een klassieke inrichting.

Zou je nog meer tips willen ontvangen of heb je een vraag welke tegels het beste passen bij jou tuin? Neem dan gerust contact met ons op.