Een onderhoudsvrije tuin

Ben je een fan van een mooi ingerichte tuin, maar heb je geen groene vingers en stel je het onderhoudt van je tuin liever uit? Bij Klijn Online raden we je aan om dan gebruik te maken van het volgende:

Kies voor grind

Bij Klijn Online bieden we grind aan. Grind is een gesteente dat grover is dan zand en fijner is dan steen. Het aanleggen van Grind kost tijd en is geen simpel klusje, maar als het eenmaal ligt, scheelt dat je later veel onderhoud. Het enige wat je af en toe moet doen is er met de hark doorheen om onkruid te voorkomen.

Verdeling groen en bestrating

Wie denkt dat bestrating minder onderhoud oplevert heeft het mis. Als je even niet oplet hebben je buitentegels zo een groene aanslag laag te pakken en kun je weer aan de slag. Wil je een zo’n onderhoudsvrije tuin, ga dan voor één derde bestrating en twee derde voor groen.

Kies voor groenblijvers

Als je er dan voor kiest om voor één derde bestrating te leggen en voor twee derde groen, kies dan ook voor planten en/ of bomen die onderhoudsarm zijn. Onderhoudsvriendelijk is namelijk onmogelijk, want elke planten heeft iets van aandacht nodig, al is het maar een beetje water.