Stenen en klinkers

Stenen en klinkers kun je heel goed gebruiken voor het maken van een wandelpad in de tuin, het verharden van je oprit of het creëren van een terras.
Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen. Dat zijn keramiek, beton en natuursteen. Welk materiaal steen of klinker je kiest is afhankelijk van jouw situatie en daarvoor is het handig de belangrijkste eigenschappen van de drie materialen. Beton is erg sterk, vorstbestendig en betaalbaar. Keramiek is ook wel bekend als gebakken bestrating. Door het bakproces zijn deze stenen en klinkers niet volledig maatvast. Dit zorgt voor een authentiek beeld. Natuursteen stenen en klinkers worden vaak kinderkopjes genoemd. Dit is een natuurproduct en kan van diverse materialen zijn, zoals basalt, graniet of porfier, elk met hun eigen kenmerken. De prijs van natuursteen kan fluctueren, afhankelijk van vraag en aanbod in de markt.

Betonstenen en -klinkers

Ben je van plan om een stuk in je tuin te verharden, bijvoorbeeld voor een terras of een oprit? Dan zijn er diverse mogelijkheden om uit te kiezen. Stenen en klinkers zijn één van die opties. Maar daarmee is de keuze nog niet compleet, want stenen en klinkers zijn er in veel soorten, maten en kleuren. Neem een kijkje naar ons assortiment.

Gebakken bestrating

Gebakken bestrating komt je vast bekend voor. Het ligt vooral in oude, knusse binnensteden. Het geeft warmte en sfeer aan een straat of plein: eigenschappen die ook in een tuin heel belangrijk zijn. Straatbakstenen worden om die reden ook steeds vaker toegepast in de particuliere tuin. Gebakken bestrating is niet alleen heel sfeervol, het is daarnaast enorm duurzaam. Het is bestrating die je letterlijk voor het leven koopt. Straatbakstenen gaan namelijk makkelijk een leven lang mee en de kleur wordt vaak in de loop der jaren alleen maar mooier en mooier.

Natuursteen stenen

Ben je voor je tuin op zoek naar producten om een stuk bestrating aan te leggen, een muurtje te creëren of een trap te maken, overweeg dan eens producten van natuursteen. Er bestaan duizenden soorten natuursteen. Leisteen, basalt en graniet zijn enkele bekende voorbeelden. Al deze soorten natuursteen hebben hun eigen set aan eigenschappen. Toch hebben ze ook enkele kenmerken gemeen. Zoals de naam al doet vermoeden is natuursteen een natuurproduct. In feite is het een stuk van de aardkost waarop wij leven. Het is miljoenen jaren oud en wordt gewonnen uit groeven verspreid over de hele wereld.