Kantopsluiting

Om je terras mooi af te werken maak je gebruik van kantopsluitingen. Een kantopsluiting markeert de afscheiding tussen je gelegde tegels en de rest van de tuin. Deze zijn verkrijgbaar in diverse verschillende types en ieder type heeft zijn eigen toepassing. Neem hieronder een kijkje naar de verschillende kantopsluitingen die wij aanbieden.

Opsluitbanden

Opsluitbanden zijn harde kantopsluitingen, welke men gebruikt tussen een harde afwerking, zoals stenen en klinkers en een zachte afwerking, zoals gras en een border met planten op dezelfde hoogte. Op het moment dat je de harde afwerking gaat aftrillen, voorkom je met een opsluitband dat je stenen in het gras of de border terecht komen. Het houdt de stenen bij elkaar.

Palissadebanden

Palissadebanden hebben in de basis dezelfde werking als opsluitbanden. Het wordt gebruikt tussen een harde en een zachte afwerking. Een palissadeband steekt echter boven de grond uit en heeft een sierlijke afwerking.

U- en L-elementen

Een U- of L-element gebruik je om een afscheiding te maken tussen een zachte en een harde afwerking, wanneer er sprake is van een hoogteverschil.

Metalen randbegrenzing

Een metalen randbegrenzing is een afwerking van een opsluitband. Je kunt hiermee een ander uiterlijk geven aan de afscheiding tussen een harde en een zachte afwerking.

Kunststof randbegrenzing

Een kunststof randbegrenzing wordt vaak gebruikt tussen een losse harde afwerking als grind en een zachte afwerking als gras en een border. De kunststof randbegrenzing voorkomt dat het grind in het gras of de border terechtkomt als je er bijvoorbeeld overheen loopt of rijdt.