Buitentegels

U bent op zoek naar buitentegels. Misschien wilt u een nieuw terras aanleggen of een nieuwe oprit of wilt u een bestaande situatie in uw tuin verbeteren. Dan is het goed om u duidelijk te laten informeren en te weten wat er allemaal mogelijk is. De keuze van de buitentegels is Immers van invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw tuin terras of oprit. Klijn Online kan met u meekijken naar het materiaal en u adviseren over het leggen. Natuurlijk nemen we de uitstraling maar ook het budget in acht. Er zijn talloze materialen met elk hun kwaliteit en beperkingen.

Betonnen tegels

We hebben buitentegels van beton. Deze zijn er in veel formaten en kleuren. Ook de vorm en afwerking kan verschillen. Er zijn tegels met of zonder facet, met een vlak oppervlak of juist met structuur, door en door gekleurd of met een deklaag. Bent u op zoek naar een heel specifiek soort tegel, dan is de kans groot dat een betonnen (terras)tegel bij uw wensen past. Het voordeel van betonnen tegels is dat ze erg betaalbaar zijn.

Keramische tegels

Keramische tegels kosten over het algemeen wat meer dan de betonnen tegels en ze beschikken dan ook over bijzondere kwaliteiten. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld kleurvast. De mooie kleur blijft bestaan, ook na vele jaren regen wind en andere weersinvloeden zoals extreme hitte. Dankzij het kras- en slijtvaste karakter van de tegels zie je ook minder snel beschadigingen dan op een betonnen tegel. Qua verwerking zijn ze ook wat duurder dan betonnen tegels. Ze zijn door het lage gewicht -omdat ze vaak veel dunner zijn dan betontegels- minder geschikt om in zand te verwerken. Er zijn keramische tegels met een speciale onderlaag en die kunnen wél verwerkt worden in zand.

Natuursteen tegels

Dan heb je nog tegels in natuursteen. Steen dat wordt gewonnen uit de natuur. Elke tegel is daardoor uniek. Deze tegels zorgen voor een natuurlijk, levendig terras. De prijzen van deze tegels worden bepaald door vraag en aanbod, dat wat de natuur biedt. Is er een tekort dan is het niet direct op te lossen.