Waaltjes

Bij Klijne Online hebben we een grote diversiteit aan kwalitatief mooie waaltjes in ons assortiment. Deze gebakken stenen geven een tuin of terras meteen veel sfeer. Men had deze steen dan ook niet voor niets vroeger in de binnensteden liggen. Het geeft een warme en sfeervolle uitstraling. We hebben veel soorten van deze gebakken bestrating.

Bijpassende producten

Kunt u iets niet vinden of heeft u advies of hulp nodig?
Stuur ons dan een mail of bel met 0416 – 764 000

Kenmerken van waaltjes

Deze gebakken bestrating is wat duurder om aan te schaffen dan een betonproduct maar daar staan wel veel voordelen tegenover.
Deze bestrating heeft een lange levensduur. Je koopt ze voor een leven lang en ze worden zelfs alleen maar mooier. Dat is dus nog eens duurzaam ook!
Ook blijft de uitstraling jaren lang goed. Ze zijn kleurvast. Omdat ze gebakken worden op een temperatuur van 1200 graden Celsius, zijn ze bestand tegen extreme vorst en tegen erg hoge temperaturen.

Waaltjes zijn ook slijtvast. Ze blijven dus mooi. Sterker nog ze worden door de jaren heen eigenlijk steeds mooier.
De steen oogt bijzonder omdat er een grote verscheidenheid aan kleuren in zit. De kleuren en structuren zijn goed zichtbaar. Omdat er ook veel formaten zijn en veel opties voor het leggen past deze steen in elke tuin. Modern, landelijk of klassiek het past altijd. Klijn Online legt ze ook graag in combinatie met een keramische of natuursteentegel voor een bijzonder effect.
Al deze kenmerken zijn redenen voor veel particulieren maar ook bedrijven en gemeenten om voor waaltjes te kiezen.

Gebakken waaltjes bestellen

Bestellen van deze steentjes kan eenvoudig en snel bij Klijn Online. In onze webshop vindt u de uitgebreide collectie van onze bestrating. Niet alleen gebakken waaltjes maar ook betonnen bestrating of keramische tegels en natuursteen.

U hoeft er dus de deur niet voor uit. Natuurlijk kunt u wel altijd een afspraak maken om op voorhand te komen kijken naar de mogelijkheden en voor het krijgen van advies. Op onze website vindt u een uitgebreide collectie aan verschillende soorten bestrating. Van gebakken waaltjes tot keramische tegels en natuursteen. We weten zeker dat we voor iedere smaak de juiste steen of tegel hebben. Naast bestrating hebben we ook zand voor het bestraten van uw tuin, omdat steeds meer mensen het graag zelf doen. Heeft u zand nodig voor het aanleggen van uw bestrating? Dan vindt u ook dat in onze webshop.

Zowel bestrating als zand bezorgen we bij u thuis. De kosten hiervoor zijn altijd €92,50 ongeacht de hoeveelheid of gewicht. De levertijd is ongeveer drie dagen. Vooraf laten wij u weten wanneer en hoe laat we bij u langskomen. Zorgt u er wel voor dat de plek goed bereikbaar is met een grote vrachtwagen. Ook als uw bestelling wat kleiner is bestaat de kans dat we met een grote vrachtwagen komen omdat we ritten graag combineren. Mocht u moeite hebben met de bereikbaarheid laat het dan altijd weten dan denken we samen na over een oplossing.

Gebakken bestrating

Waaltjes zijn dus gebakken op 1200 graden. Er zijn nog veel meer mogelijkheden voor gebakken bestrating. Zo kunt u ook kiezen voor vormbak-, strengpers- of een wasserstrichtsteen. Vormstenen zijn de meest gekozen stenen straatbakstenen. De klei wordt voor deze steen machinaal in een mal geperst en de klei die overtollig is wordt aan de bovenkant afgesneden. De meeste van deze vormstenen zijn bezand want dat zorgt ervoor dat die makkelijker weer uit de mal gaat. Het vervaagt de kleur van de vormsteen wel iets. De bezanding slijt er in de loop van de jaren wel wat af. Wil je liever de werkelijke kleur van je bestrating hebben, dan kiest u voor onbezande stenen. Deze zijn wel wat duurder omdat het meer tijd vergt in de productie.

Een strengperssteen wordt niet in een mal gemaakt maar uit een lange strook klei. Deze wordt dan op dikte gesneden. Ze zijn ook onbezand omdat ze dus niet in een mal hoeven. Deze bestrating heeft de werkelijke kleur. Ze zijn ook strakker van vorm dan vormsteentjes. Dit maakt dat ze moderner ogen dan de traditionele straatbakstenen en passen in een moderne tuin. Toch is het zo dat ook als u op zoek bent naar stenen voor het authentieke gevoel dat u kunt kiezen voor een strengperssteen maar dan een getrommelde.

Wasserstrichstenen hebben de naam gekregen omdat er tijdens het productieproces geen zand maar kleine waterstralen worden gebruikt om de steen uit de vorm te krijgen. Deze waterstralen maken kleine ruimtes tussen de klei en de bak waardoor er een structuur ontstaat. Het is de nieuwste techniek op het gebied van bakstenen waarmee het ruwere uiterlijk van de vormsteen met het onbemande van de strengperssteen wordt gecombineerd.

Download hier onze brochure >

Download hier onze brochure: