Natuursteen terrastegels

Eigenschappen van natuursteen

Natuursteen voor je terrastegels is een waanzinnig mooie keuze. Natuursteen heeft uiteraard een natuurlijke uitstraling. Iedere terrastegel van natuursteen is een unieke terrastegel. Omdat ze uit de natuur komen. Maar niet alleen voor bestrating, ook voor het aanleggen van een muurtje of een trap kan gedaan worden met natuursteen.

Voor natuursteen terrastegels bestaan duizenden soorten tegels. Bekende voorbeelden zijn leisteen, de basalten steen of graniet. Maar dit zijn alleen nog maar de meeste bekende soorten, er is nog vele meer mogelijk als soort natuursteen voor je terrastegels. Elke soort heeft zo zijn eigen eigenschappen. Maar een aantal eigenschappen hebben ze gemeen. Dat begint -hoe kan het ook anders- bij het feit dat ze allemaal uit de natuur komen. Natuursteen is een natuurproduct. Feitelijk kun je zeggen dat het een stuk uit onze aarde is waarop wij leven. Het is miljoenen jaren oud en het wordt gewonnen uit groeven over de hele wereld. U heeft vast wel eens zo’n groeve gezien onderweg op vakantie in de bergen. Ieder stuk is uniek, daar is geen tweede steen van. Dat zorgt ervoor dat u geen herhaling in uw patroon zult zien in de tuin. Het hangt af van welk natuursteen je hebt, maar het product kan krasgevoelig zijn. Doordat de kleur echter door en door is, vallen beschadigingen zoals krassen wel veel minder goed op dan bijvoorbeeld bij een keramische tegel.

Betonnen tuintegels

We hebben ook betonnen siertegels voor buiten, en die zijn in veel formaten beschikbaar. En in heel veel kleuren te krijgen. De vorm en afwerking van deze tuintegels verschillen van elkaar. Met of zonder facet is een optie en met een vlakke bovenkant of juist bovenzijde met een structuur zoals een fijne korrel er op. Bent u op zoek naar een hele specifieke soort tegel, dan is de kans best sterk dat een betonnen tegel past bij uw wensen. Ze zijn erg betaalbaar, een groot voordeel van deze soort tegels.

Keramische tegels

Ook keramische tegels is een optie. Deze categorie kost wel wat meer dan de betonnen categorie tuintegels. Dat komt omdat ze over bijzondere kwaliteiten beschikken. Keramische tegels voor buiten zijn heel kleurvast dus de mooie kleur die u graag wilde van de tegels, die blijft bestaan, ook na jaren buiten liggen in weersinvloeden als extreme hitte of kou. Kras- en slijtvast zijn ze ook en daarom zie je minder snel beschadigingen dan op een betonnen tegel. Qua verwerking zijn ze hierom een beetje duurder dan de betonnen tuintegels. Houd er wel rekening mee het feit dat een duurdere aankoop vaak wel veel voordelen biedt. Dat is dus zeker iets om altijd met elkaar af te wegen. Een tuin leg je immers liever maar een keer aan en dan wil je wel klaar zijn voor veel jaren.

Uw siertegels

U bent op zoek naar natuursteen terrastegels, maar ook al worden het keramische tegels, natuur of gebakken stenen tegels, in onze webshop en showtuin vindt u het allemaal. Bent u er helemaal uit welke natuursteen terrastegels u wilt aanschaffen, dan kunt u het heel makkelijk met een paar klikken bij ons bestellen via de webshop op onze website. U vindt er ons hele uitgebreide assortiment. Het meeste hebben wij gewoon op voorraad en heeft u dan binnen drie tot vijf dagen in huis. Onze vrachtwagen brengt de tegels waar u maar wilt. De bezorgkosten houden we altijd op 90 euro, ongeacht de grootte van uw levering. We nemen uiterlijk een dag voor onze bezorging contact op om door te geven op welke dag de levering bij u aan komt en wordt gelost. Houd rekening dat er toegang is voor een grote vrachtwagen.

Bent u er nog niet helemaal uit of heeft u vragen over bepaalde natuursteen terrastegels, dan kunt u ons altijd vrijblijvend benaderen. Wij geven graag advies en informatie. We hebben overigens niet alleen tegels, maar kunnen u ook zand, grind en kunstgras helpen zodat u alles bij een contactpersoon kunt onderbrengen. Wel zo gemakkelijk.

Download hier onze brochure >